Cseresznyével töltött lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db közepes főtt krumpli
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 2 dl tej
  • 1 tk kristálycukor

Töltelékhez:

  • 30 dkg cseresznye
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 ek kristálycukor

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben.

Egy tálba tesszük a lisztet, az összetört krumplit, a sót és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és 20 percet letakarva kelesztjük.

Lisztezett deszkán kisodorjuk,nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

A cseresznyét összekeverjük az őrölt fahéjjal és a cukorral és a tészta közepébe teszünk kb 1 evőkanálnyit. Félbe hajtjuk, széleit lenyomkodjuk és forró, bő olajban kisütjük.