Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 5 dl tej
    • 16 dkg liszt
    • 16 dkg búzadara
    • 1 citrom reszelt héja
    • mazsola (én ezt kihagytam)

    A sütéshez:

    • 10 dkg vaj

    Tálaláshoz:

    • baracklekvár
    • esetleg rum

    Elkészítése:

    A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet, a lisztet és a búzadarát is. Csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját, elkeverjük, és hűtőbe téve 50 percig pihentetjük, hogy a dara egy kicsit megdagadjon.

    Addig a mazsolát langyos vízbe áztatjuk, amikor megdagadt, a vizet leöntjük róla és ízlés szerint egy kevés rumot locsolunk rá.

    Ha letelt az 50 perc, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a pihentetett masszába forgatjuk a rumos mazsolával együtt. A vajat egy nagy teflon serpenyőben felolvasztjuk, majd beleönjük a tésztát, és közepes lángon 30-35 percig kevergetjük. Ne ijedjünk meg, először nagyon ragadós, de a végére szép morzsalékos lesz. (Én megijedtem, de kár volt.) Ajánlatos teflon serpenyőben sütni, mert akkor nem ég le.

    A tálaláshoz a baracklekvárt elkeverjük egy-két kanál rummal, és a morzsa tetejére csorgatjuk. Melegen és hidegen is nagyon finom. Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá