Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cipócska recept

Cipócska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 300 g búza finomliszt
    • 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 50 g lenmagliszt
    • 250-300 ml langyos víz
    • 25 g friss élesztő
    • 1 ek méz
    • 30 g lenmag
    • 50 ml olíva olaj

    Elkészítése:

    Szeretek itthon kenyerekkel és különféle pékárúakkal kísérletezni. Egyrészt tudod mit tettél bele, másrészt a sütőből kiáradó illatfelhő nagyon  varázslatos tud lenni! :D

    Egy tálba kimérjük a liszteket, összekeverjük a sóval és közepébe mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk bele az élesztőt,
    mézzel csorgatva és 2 dl langyos vízzel felöntve. Amikor a kovász szépen felhabosodott alaposan összegyúrjuk a tésztát olíva olajjal és a lenmaggal. Amennyiben túl morzsalékos lenne a tészta, langyos vízzel lazíthatunk
    a szerkezetén.

    Nejlonnal letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd tálból kivéve, átgyúrjuk, megformáljuk és enyhén lisztezett sütőedénybe tesszük. Letakarva újból kelesztjük.

    A megkelt cipócskát kevéske rozsliszttel meghintjük és éles késsel bevagdossuk tetejét. Előmelegített, 180 fokos, gőzös sütőben, légkeverésen, 30-35 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve rácson hűtjük.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá