Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 250 g burgonya
    • 250 g vaj
    • 20 g só
    • 30 g élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 400 g liszt
    • ½ dl tej
    • 1 mk cukor

    Elkészítése:

    A kihűlt és áttört főtt burgonyát elektromos géppel keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját.

    Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, burgonyával összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha van kedvünk egyszer-kétszer meg is hajtogathatjuk.

    A tetejét bevagdossuk,felvert tojással lekenjük.

    Szaggatóval kiszúrjuk.

    Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.

    220 fokra melegített sütőben megsütjük.

    220-230 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá