Burgonyás pogácsa

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 250 g burgonya
  • 250 g vaj
  • 20 g só
  • 30 g élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 400 g liszt
  • ½ dl tej
  • 1 mk cukor

Elkészítése:

A kihűlt és áttört főtt burgonyát elektromos géppel keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját.

Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, burgonyával összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha van kedvünk egyszer-kétszer meg is hajtogathatjuk.

A tetejét bevagdossuk,felvert tojással lekenjük.

Szaggatóval kiszúrjuk.

Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.

220 fokra melegített sütőben megsütjük.

220-230 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.