Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borulós sajtos pogácsa recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg házi sertészsír
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • annyi kefir vagy tejföl, hogy puha, de gyúrható tésztát kapjunk

    Elkészítés:
    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, 15 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint adok hozzá sót, a tojások sárgáját és annyi kefirt vagy tejfölt, hogy rugalmas, puha, de gyúrható tésztát kapjak. Ezután a tésztát 30 percre a hűtőbe teszem. A sütőt begyújtom.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és egymás után kétszer hajtogatom-nyújtom. Végül ujjnyi vastagra nyújtom, kis pogácsaszaggatóval kiszúrom,a tetejére a maradék sajtot rászórom, tepsibe rakom egymás mellé őket, ugyanis felfele növekednek, és mindeközben kicsit oldalra elborulnak, ettől kapta a nevét is. A pogácsákat felvert tojással lekenem, reszelt sajttal megszórom, és forró sütőben 15-20 perc alatt mosolygósra sütöm. Jó étvágyat hozzá.
    Megjegyzés:

    Kiadós, finom, sokáig eláll, le lehet fagyasztani későbbre, és mutatós is.

    A receptet: Szabó Mária küldte.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá