Bolognais táska recept
Galéria (6)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 csomag leveles tészta
- 0,5 kg sűrített paradicsom
- só, bors
- bazsalikom, oregánó
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd kevés olajban megpirítjuk.
Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst is. Együtt pirítjuk egy pár percig, majd felöntjük egy nagyon kevés vízzel, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet! Közben kiolvasztjuk a leveles tésztát, majd 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és kis téglalapokat vágunk belőle. A téglalap egyik felét bevagdossuk, ez lesz a teteje.
Amikor a töltelékünk elkészült, a téglalap másik felébe tesszük, majd összehajtjuk és villával lenyomkodjuk a szélét.
Ezt követően sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig sütjük!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.