Békebeli lekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk.
Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.
Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, középre lekvárt halmozunk és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »