Békebeli lekváros bukta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk.
Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.
Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, középre lekvárt halmozunk és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









