Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli recept

Bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 75 dkg liszt
    • 37 dkg vaj/zsír
    • 7 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • csipet só
    • reszelt citromhéj ízlés szerint

    Diós töltelékhez (2 rúd):

    • 50 dkg darált dió
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 dl tej
    • 1 kk vanília aroma
    • reszelt citromhéj ízlés szerint

    Mákos töltelékhez (1 rúd):

    • 25 dkg darált mák
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 dl tej
    • 1 kk vanília aroma
    • reszelt citromhéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztához 3 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk.

    A liszthez először az élesztős tejet és a 3 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a vajat és a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk, viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.

    A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, összekeverjük a kristálycukorral, a tejjel, és 1-1 kk vanília aromával. Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.

    A tésztát 3 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A három rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek.

    A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojássárgájával, majd kelni hagyjuk, míg rászárad. Ezután megkenjük a tojásfehérjével is. Ettől szép márványos lesz a teteje.

    200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    A bejgli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 406 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá