Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bagett sütése otthon recept

Bagett sütése otthon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olívaolaj
    • 3,5 dl víz
    • 50 dkg finomliszt
    • 2 tk só
    • 1 tk barna cukor
    • 2 ek zabkorpa
    • 1 ek búzacsíra
    • 1 ek búzakorpa
    • 2,5 dkg friss élesztő

    Elkészítése:

    A hozzávalók sorrendjében, kenyérsütőgépbe rakom az összetevőket és elvégeztetem a ” dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).

    bagett 002

    Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítom. 3 egyenlő részre osztom, és jól kigyúrom a darabokat.

    bagett 005

    Hosszú kenyereket formázok, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. Éles késsel ferde bevágásokat ejtek a tetejükön, majd fél órát hagyom kelni.

    A sütőt előmelegítem. Mielőtt beteszem a kenyereket, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet és a kenyereket megkenem sós vízzel.

    250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat), 30 percig sütöm.

    bagett 012

    Tipp:

    Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
    dagasztó szárral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá