Bagett sütése otthon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 3,5 dl víz
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tk só
  • 1 tk barna cukor
  • 2 ek zabkorpa
  • 1 ek búzacsíra
  • 1 ek búzakorpa
  • 2,5 dkg friss élesztő

Elkészítése:

A hozzávalók sorrendjében, kenyérsütőgépbe rakom az összetevőket és elvégeztetem a ” dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).

bagett 002

Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítom. 3 egyenlő részre osztom, és jól kigyúrom a darabokat.

bagett 005

Hosszú kenyereket formázok, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. Éles késsel ferde bevágásokat ejtek a tetejükön, majd fél órát hagyom kelni.

A sütőt előmelegítem. Mielőtt beteszem a kenyereket, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet és a kenyereket megkenem sós vízzel.

250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat), 30 percig sütöm.

bagett 012

Tipp:

Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
dagasztó szárral.