Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska vaníliasodóval recept

Aranygaluska vaníliasodóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 400 ml tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csipet só
    • 100 g cukor
    • 40 g élesztő
    • 1 narancs reszelt héja
    • 100 g sütőmargarin

    Kenéshez:

    • 150 g darált dió
    • 100 g cukor
    • 200 g olvasztott margarin

    Sodóhoz:

    • fél l tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 1 ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A lisztet egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a sót, cukrot, narancshéjat, a tojás sárgákat. Az élesztőt elkeverem egy kevés langyos tejjel, majd azt is a liszthez adom, és a többi tejjel, margarinnal együtt összegyúrom. A tésztát 20 percig kelni hagyjuk.

    Ez idő alatt összekeverjük a diót, cukrot és az olvasztott margarint. 20 perc elteltével kinyújtom a tésztát ujjnyi vastagságúra és pogácsaszaggatóval kiszaggatom, majd egy kivajazott (zsírozott) tepsibe teszem.

    Azután lekenem a diós keverék felével, majd a többi pogácsa alakú tésztát is rárakom, és azt is lekenem a maradék dióval.

    Hideg sütőbe teszem, hogy míg a sütő felmelegszik 180 fokra, addig is dagadjon a tészta, és 40 percig sütöm. Míg sül, elkészítem a sodót.

    A tojást szétválasztom. A fehérjéből 50 g cukorral kemény habot készítek. A sárgáját összekeverem a liszttel, maradék cukorral, vaníliás cukorral és tejjel, hogy csomómentes legyen, majd lassú tűzön sűrűsödésig főzöm (de nem forrásig).

    Mikor a tűzről levettem, belekeverem a felvert habot. Tálaláskor “nyakonöntöm” vele a kisült tésztát. Jó étvágyat!

    Tipp:

    Aki édesebben szereti, több cukrot is tehet bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá