Aranygaluska vaníliamártással recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Továbbá:
- 10 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Mártáshoz:
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dkg cukorral, 1,5 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztből, margarinból, tojásból, reszelt citrom héjból, maradék cukorral, csipet sóval és a felfuttatott élesztővel tésztát dagasztunk. Fél órát meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengereket sodrunk a tésztából és 2 cm-es darabokra szeleteljük.
A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós-cukorban megforgatjuk és kikent tepsibe tesszük. A maradék diót a tetejére szórjuk. A tepsiben is fél órát kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük, és 170 fokon (gázsütőben 2 fokozat) 30 perc alatt készre sütjük.
A pudingport simára keverjük a cukorral és kevés tejjel, majd a maradék tejet is hozzáönzjük és folyamatos keverés mellett felfőzzük.
A megsült galuskákat a mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »