Aranygaluska vanília sodóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
- 8 dkg margarin (lehet vaj vagy zsír is)
- 8 dkg cukor
- 1 mokkáskanál só
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Vanília sodó
- 7 dl liter tej
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba öntöm és beleteszem a joghurtot, tojást, sót, cukrot.
Közben kovászt készítek langyos tejből, 3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorból és megkelesztem.
Ezután ezt is beleteszem a tálba, és hólyagosra dagasztom. Az így elkészült tésztát megkelesztem. A tésztát kisodrom és nudlikra szaggatom.
Egy kivajazott kisebb lábas aljába teszek egy sort. Olvasztott vajjal megkenem. A töltelékhez való darált diót, cukrot és vaníliás cukrot összekavarom.
A tésztát meghintem az így készült keverékkel. Erre ismét ráteszek még egy sor tésztát, aztán tölteléket aztán megint tésztát.
A tetejére már nem kell töltelék. Sötét pirosra sütöm. A vanília sodóhoz a tejet, a vaníliás pudingport kikavarom. Tartalékon megfőzöm.
Főzés után hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot.
Ezzel ízesítem, tálalom az aranygaluskát.