Aranygaluska vanília sodóval

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 8 dkg margarin (lehet vaj vagy zsír is)
  • 8 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál só

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Vanília sodó

  • 7 dl liter tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítése:

A tésztához a lisztet egy tálba öntöm és beleteszem a joghurtot, tojást, sót, cukrot.

Közben kovászt készítek langyos tejből, 3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorból és megkelesztem.

Ezután ezt is beleteszem a tálba, és hólyagosra dagasztom. Az így elkészült tésztát megkelesztem. A tésztát kisodrom és nudlikra szaggatom.

Egy kivajazott kisebb lábas aljába teszek egy sort. Olvasztott vajjal megkenem. A töltelékhez való darált diót, cukrot és vaníliás cukrot összekavarom.

A tésztát meghintem az így készült keverékkel. Erre ismét ráteszek még egy sor tésztát, aztán tölteléket aztán megint tésztát.

A tetejére már nem kell töltelék. Sötét pirosra sütöm. A vanília sodóhoz a tejet, a vaníliás pudingport kikavarom. Tartalékon megfőzöm.

Főzés után hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot.

Ezzel ízesítem, tálalom az aranygaluskát.