Almás,túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 darabos leveles tészta (bolti)
A túrós töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 10 dkg mazsola
Az almás töltelékhez:
- 5 alma
- cukor vagy méz ízlés szerint
- őrölt fahéj
- 5 dkg darált keksz
A rudak lekenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztalapokat kiterítjük.
A túrós tölteléknél a a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, a tojáshabot lazán beleforgatjuk.
A tészta hosszanti felső felére tesszük tesszük a fele tölteléket és feltekerjük. A másik rúdnál is így járunk el. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük.
Az almákat meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk és egy kevés vizet öntve alá ,egy lábasban megpároljuk a cukorral,őrölt fahéjjal és citromlével ízesítve. Kihűtjük, a darát keksszel összekeverjük és a lapot megtöltjük.
(Kaptam a leveles tésztát, 3 lapos volt. 2 darabot túróval, egyet almás töltelékkel töltöttem.)
200 fokos sütőben sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »