Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás pite recept

Áfonyás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Linzer alaphoz:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kevert tésztához:

    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl natúr joghurt
    • fél csomag sütőpor
    • 20 dkg áfonya
    • 5 dkg mogyoró (szeletelve)

    Elkészítése:

    A linzer alaphoz a lisztet, a vajat és a cukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 26 cm-es pitesütőt.

    A kevert tészta hozzávalóit összekeverjük.

    Az áfonyát felengedés nélkül a linzer alapra szórjuk, majd a kevert tésztával befedjük.

    Tetejére szeletelt mogyoró kerül.

    170°C-ra felmelegített sütőben kb. 35-40perc alatt megsütjük.

    Ha a teteje kicsit pirult, letakarjuk alufóliával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá