Áfonyás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Linzer alaphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

Kevert tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg áfonya
  • 5 dkg mogyoró (szeletelve)

Elkészítése:

A linzer alaphoz a lisztet, a vajat és a cukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 26 cm-es pitesütőt.

A kevert tészta hozzávalóit összekeverjük.

Az áfonyát felengedés nélkül a linzer alapra szórjuk, majd a kevert tésztával befedjük.

Tetejére szeletelt mogyoró kerül.

170°C-ra felmelegített sütőben kb. 35-40perc alatt megsütjük.

Ha a teteje kicsit pirult, letakarjuk alufóliával.