Uborka mártás töltött zsemlével recept

Hozzávalók:
Mártás:
- 4 kovászolni való uborka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 1 kis doboz kefir
- friss kapor
- só
- bors
Zsemle:
- 2 szikkadt zsemle
- 2-3 csirkemáj
- fél fej reszelt vöröshagyma
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanálnyi étolaj
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyemzöld
- tetejére 2 dkg vaj
Elkészítése:
Az uborkákat héjastól lereszeljük az almareszelőn, majd sózva, borsozva, a reszelt vöröshagymával és a reszelt fokhagymával, annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. A kefirben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele az mártást, majd frissen vágott kaprot szórunk rá.
A zsemlék kalapját levágjuk, majd a belsejüket, amennyire lehet, kiszedjük és összemorzsoljuk.
A májat elkaparjuk és a zsemlék belsejéhez adjuk a tojással, a vöröshagymával, kevés olajjal és a fűszerekkel együtt. Jól összedolgozzuk.
A zsemléket forró sütőben kissé megpirítjuk, majd ecsettel egy kis tejjel kívül-belül megkenjük. A tölteléket elfelezzük és megtöltötjük a zsemléket. A kalapjukat visszatesszük és mindegyik tetejére teszünk 1-1 dkg vajat, majd betoljuk a forró sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.
A kész szemléket a mártással tálaljuk.
Tipp:
Aki a joghurtot kedveli, azzal készítse a mártást. Én nem szeretem:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »