Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes kapormártás recept

Tejszínes kapormártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • maréknyi apróra vágott kapor
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    2 ek olajon 1 ek lisztet megfuttatok, majd egy maréknyi apróra vágott kaport szórók rá és 2,5 dl főzőtejszínnel felöntöm.

    Sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele, összeforralom. Ha túl sűrű lenne tejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítom.
    Frissen sült húsokhoz, halakhoz és salátákhoz is egyaránt tartalmas selymes mártás.

    Tipp:

    Hamarosan itt a kapor szezonja! A zsenge, friss kaporból készült mártás az igazi, de a fagyasztóban tárolt bedobozolt hajtásokból is finom ízeket csalhatunk tányérunkra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá