Meggymártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 üveg (7 dl) magozott meggybefőtt, lehet 0,5 kg friss vagy fagyasztott is
- 3 kanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- kevés friss citromlé és a citrom reszelt héja
- csipet só
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csapott kanál liszt vagy keményítő
Elkészítése:
A magozott meggyet feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen csak ellepje. Ha befőttet használunk, a levével együtt tesszük fel főni, ekkor viszont kevesebb cukrot adjunk hozzá. Hozzáadjuk a fahéjat, a citromlevet, a cukrot, a citromhéjat és a csipet sót. A só kiemeli a többi ízt!
Rövid főzés után a tejszínből, a keményítőből vagy lisztből csomómentesre kevert habarással összefőzzük. A gyümölcsnek nincs szüksége hosszú időre a főzéshez, mert ha túlfőzzük, szétfő a gyümölcs húsa.
Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsával és főtt vagy sült hússal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.