Meggymártás recept

Hozzávalók:
- 1 üveg (7 dl) magozott meggybefőtt, lehet 0,5 kg friss vagy fagyasztott is
- 3 kanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- kevés friss citromlé és a citrom reszelt héja
- csipet só
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csapott kanál liszt vagy keményítő
Elkészítése:
A magozott meggyet feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen csak ellepje. Ha befőttet használunk, a levével együtt tesszük fel főni, ekkor viszont kevesebb cukrot adjunk hozzá. Hozzáadjuk a fahéjat, a citromlevet, a cukrot, a citromhéjat és a csipet sót. A só kiemeli a többi ízt!
Rövid főzés után a tejszínből, a keményítőből vagy lisztből csomómentesre kevert habarással összefőzzük. A gyümölcsnek nincs szüksége hosszú időre a főzéshez, mert ha túlfőzzük, szétfő a gyümölcs húsa.
Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsával és főtt vagy sült hússal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »