Karamell krém recept
Hozzávalók:
- 25 dkg (barna) cukor
- 12 evőkanál (180 g) sótlan vaj apró darabokra vágva (sima sütő margarin nem jó!)
- 4 dl főzőtejszín 33 %-os
Elkészítése:
Tegyük a cukrot egy széles serpenyőben közepes lángra. A cukor kezdetben lehet, hogy nagyon darabos lesz mire elkezd olvadni.
Ha úgy tűnik, hogy sok időt vesz igénybe a cukor olvadása akkor vigyázzunk, hogy ne égjen le, vegyük lejjebb a lángot.
Miután a cukor elolvad, nagyon óvatosan adjuk hozzá a vajat (a serpenyőben előfordulhat buborék keletkezés és habzás) és vegyük lejjebb lángot.
Keverjük el a vajat a felolvasztott cukorban teljesen, majd óvatosan öntsük hozzá a tejszínt és kis lángon főzzük sűrűre, krém állagúra.
Még melegen szűrjük át, majd öntsük kisebb üvegekbe.
Tipp:
Hűtőszekrényben kb 10-12 napig eláll. Használt előtt mikróban a kívánt állagra fel lehet újra melegíteni. Desszertekre, fagylaltra öntetként nagyon finom.
Ez krém nem alkalmas főzött karamell krém készítésére és torta bevonására.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









