Fokhagymaszósz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 5 ek finomliszt
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 3 dl főzőtejszín
- 2 ek tejföl
- só
- cukor
Elkészítése:
A felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és ételízesítőt.
Felöntjük 2 dl vízzel, simára keverjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Beleöntjük a tejszínt és a tejfölt, ízesítjük cukorral, szükség szerint sózzuk, újból felforraljuk, és kész.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »Levesek minden napra – 12 nagyszerű recepttel!
Fedezd fel a levesek változatos világát! Ebben a válogatásban 12 ínycsiklan
Tovább olvasom »