Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Uborkás fasírtrolád recept

Uborkás fasírtrolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szikkadt zsemle
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk mustár
    • 1 kk édes pirospaprika
    • 40 dkg darált marhahús
    • bors
    • 1 kk olaj
    • 8 csemege uborka
    • 16 szelet bacon (füstölt szalonna)
    • 1/4 fej saláta, vagy salátamix
    • 1 piros húsú kaliforniai paprika

    Elkészítése:

    A zsemlét 10 percre beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát finomra vágjuk, majd az áttört fokhagymával, az alaposan kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, a mustárral és a pirospaprikával együtt a darált húshoz adjuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk.

    Vékonyan kikenünk olajjal egy teflon tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kiemeljük az ecetes léből az uborkákat, papírkendővel szárazra törölgetjük. Alufóliából egy kb. 25 cm széles csíkot tépünk.

    A fasírtmasszát 4 részre osztjuk. Az alufólialap közepére 4 szelet szalonnát fektetünk, 10-12 cm szélességben tetejére simítunk 1 adag húsmasszát úgy, hogy a végeken 3-4 cm szabadon maradjon, hosszanti szélei pedig viszonylag egyenesek, szabályosak legyenek. Felénk eső végére helyezünk 1 uborkát, majd az alufólia segítségével szorosan feltekerjük, két végét kissé összenyomjuk, hogy a massza fedje az uborkát. A maradék szalonnából, húsmasszából és uborkából további 3 roládot formálunk (alufólia nélkül!), és a sütőtálba sorakoztatjuk őket.

    Középső bordamagasságra helyezett rácson aranybarnára sütjük kb. 50 perc alatt.

    Közben a salátát megmossuk, kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk.

    Kivesszük a sütőből a fasírtroládokat, 10 percig pihentetjük (tűzforró a belsejük!), nagyobb, lapos tálra rendezzük, kissé rézsútosan félbevágunk. Salátalevelekkel, paprikával körberakva díszítve kínáljuk.

    Tipp:

    Tejszínnel/tejjel sült rakott burgonyát adhatunk hozzá: 60 dkg burgonyát meghámozunk, megmosunk, uborkagyalun nagyobb, vajjal kikent tálba szeleteljük. Kissé megsózzuk, leöntjük 2 dl tejszínnel/tejjel, 2-3 csipet szárított rozmaringgal vagy provence-i fűszerkeverékkel illatosítjuk, és a hússal egyidejűleg pirosra sütjük a sütőben.

    Az uborkás fasírtrolád kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 145 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá