Szürkemarha pörkölt recept

Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár vagy comb
- 3-4 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika (kicsit csípős)
- 2 db sárga húsú tv paprika
- 1 dl jó minőségű száraz vörösbor
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 érett paradicsom
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát tisztítás után összezúzzuk egy kés pengéjével. A zöldpaprikát és a tv paprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paradicsomot mosás után szintén felkockázzuk, a marhahúst feldaraboljuk 2 cm-es kockákra.
Egy lábasba olajat öntünk, és lepirítjuk a kétféle hagyma és a paprika egy részét, erre rádobjuk a kockákra vágott marhahúst és a paradicsomot. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor levet ereszt az étel, megsózzuk, és hozzáöntjük a vörösbort. Időnként megkevergetjük, és majdnem végig lassú tűzön főzzük. Az elpárolgó levét 2-3 dl vízzel pótoljuk.
Körülbelül másfél óra kell ahhoz, hogy a szürkemarha húsa megpuhuljon, csak ekkor szórjuk rá a pirospaprikát és a borsot. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel, ne legyen a pörkölt se túl erős, se túl sós. Kevés ideig főzzük még, hogy jól besűrűsödjön.
Petrezselymes burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »