Szürkemarha pörkölt recept
Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár vagy comb
- 3-4 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika (kicsit csípős)
- 2 db sárga húsú tv paprika
- 1 dl jó minőségű száraz vörösbor
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 érett paradicsom
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát tisztítás után összezúzzuk egy kés pengéjével. A zöldpaprikát és a tv paprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paradicsomot mosás után szintén felkockázzuk, a marhahúst feldaraboljuk 2 cm-es kockákra.
Egy lábasba olajat öntünk, és lepirítjuk a kétféle hagyma és a paprika egy részét, erre rádobjuk a kockákra vágott marhahúst és a paradicsomot. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor levet ereszt az étel, megsózzuk, és hozzáöntjük a vörösbort. Időnként megkevergetjük, és majdnem végig lassú tűzön főzzük. Az elpárolgó levét 2-3 dl vízzel pótoljuk.
Körülbelül másfél óra kell ahhoz, hogy a szürkemarha húsa megpuhuljon, csak ekkor szórjuk rá a pirospaprikát és a borsot. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel, ne legyen a pörkölt se túl erős, se túl sós. Kevés ideig főzzük még, hogy jól besűrűsödjön.
Petrezselymes burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


