Szicíliai húsgombócok spagettivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom konzerv vagy 6 közepes nagyságú paradicsom
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 csomag spagetti
- 2 ág kakukkfű
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 dl zöldségalaplé
Elkészítése:
A darált húst egy tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt fekete borsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom és a húshoz adom, végül a tojást adom hozzá. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.
Ezután a húsból kis golyókat formázok, melyeket forró olajon ropogósra sütök, majd papírtörlőre szedek .
Az olajon az aprított fokhagymát lepirítom, majd jöhet rá a kockákra vágott paradicsom vagy a konzervparadicsom, fűszerezem sóval, borssal és a bazsalikommal, kakukkfűvel. Felöntöm az alaplével. 5 percig főzöm, majd a gombócokat is hozzáadom és még 5 percig kevergetve készre főzöm.
Sós, lobogó vízben megfőzöm a spagettit. A kifőtt tésztával tálalom a paradicsomos húsgombócokat. Tetejét megszórom a maradék parmezánforgáccsal és bazsalikommal díszítem.