Szicíliai húsgombócok spagettivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szicíliai húsgombócok spagettivel

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom konzerv vagy 6 közepes nagyságú paradicsom
  • 1 tojás
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 csomag spagetti
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dl zöldségalaplé

Elkészítése:

A darált húst egy tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt fekete borsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom és a húshoz adom, végül a tojást adom hozzá. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.

Ezután a húsból kis golyókat formázok, melyeket forró olajon ropogósra sütök, majd papírtörlőre szedek .

Az olajon az aprított fokhagymát lepirítom, majd jöhet rá a kockákra vágott paradicsom vagy a konzervparadicsom, fűszerezem sóval, borssal és a bazsalikommal, kakukkfűvel. Felöntöm az alaplével. 5 percig főzöm, majd a gombócokat is hozzáadom és még 5 percig kevergetve készre főzöm.

Sós, lobogó vízben megfőzöm a spagettit. A kifőtt tésztával tálalom a paradicsomos húsgombócokat. Tetejét megszórom a maradék parmezánforgáccsal és bazsalikommal díszítem.