Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott borjú fokhagymásan recept

Rántott borjú fokhagymásan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 vékony szelet borjúcomb
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk húspuhító fűszersó
    • bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3-4 ek liszt+ a 1 ek a forgatáshoz
    • 1 ek főzőtejszín

    A körethez:

    • 3 dkg medvehagyma
    • 20 dkg rizs
    • olaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a húspuhítóval beszórjuk és 3 órát állni hagyjuk.

    A rizst megmossuk és mikrózható tálba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, 2 ek olajat öntünk hozzá és 35 percig főzzük 350 watton, persze főzőlapon is elkészíthető. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát, amit előtte apróra vágunk. Tálalás előtt még 5 percet mikrózzuk ezen a teljesítményen.

    A tojásból, lisztből, tejszínből, zúzott fokhagymából pici só hozzáadásával sűrű masszát keverünk és a húsokat egyesével belemártjuk először lisztbe, majd a sűrű tésztába.

    Közepesen forró olajban sütjük legalább 10 percig. Egyik oldalát fedő alatt, míg a másikat már anélkül. Ha szép pirosra megsültek, azon melegében tálaljuk.

    A medvehagymás párolt rizzsel és uborkasalátával fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá