Pikáns marhahátszín egyben sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg marha hátszín
- 1 ek mustár
- só
- bors
- steak fűszerkeverék
- néhány szelet szárított vargánya gomba
- 1 dl jó minőségű vörös bor
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla.
A mustárt az olajjal kikeverjük és jól bekenjük vele a húst. Borssal beszórjuk (sót nem teszünk rá!). Szorosan fóliába tekerjük és hűtőben érleljük (nálam ez 4 nap volt).
Sütés előtt a húst kivesszük a hűtőből, de nem csomagoljuk ki. Szobahőmérsékleten így hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Egy serpenyőt felforrósítunk. Kicsomagoljuk a szoba hőmérsékletű húst, megsózzuk és a forró serpenyőbe tesszük. Minden oldalát 3-3 percig pirítjuk erős lángon, hogy kérget kapjon.
Ekkor átrakjuk egy tepsibe és mellétesszük a vargányát.
A serpenyőbe (amiben lepirítottuk a húst) beleöntjük a bort, felforraljuk, majd ráöntjük a húsra.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percet sütjük. Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből és takarjuk le alufóliával. Így pihentessük kb. negyed órát, majd szeleteljük. A közepe nekem enyhén rózsaszínű lett.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


