Pikáns marhahátszín egyben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg marha hátszín
- 1 ek mustár
- só
- bors
- steak fűszerkeverék
- néhány szelet szárított vargánya gomba
- 1 dl jó minőségű vörös bor
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla.
A mustárt az olajjal kikeverjük és jól bekenjük vele a húst. Borssal beszórjuk (sót nem teszünk rá!). Szorosan fóliába tekerjük és hűtőben érleljük (nálam ez 4 nap volt).
Sütés előtt a húst kivesszük a hűtőből, de nem csomagoljuk ki. Szobahőmérsékleten így hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Egy serpenyőt felforrósítunk. Kicsomagoljuk a szoba hőmérsékletű húst, megsózzuk és a forró serpenyőbe tesszük. Minden oldalát 3-3 percig pirítjuk erős lángon, hogy kérget kapjon.
Ekkor átrakjuk egy tepsibe és mellétesszük a vargányát.
A serpenyőbe (amiben lepirítottuk a húst) beleöntjük a bort, felforraljuk, majd ráöntjük a húsra.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percet sütjük. Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből és takarjuk le alufóliával. Így pihentessük kb. negyed órát, majd szeleteljük. A közepe nekem enyhén rózsaszínű lett.
Tipp:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »