Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla.
A mustárt az olajjal kikeverjük és jól bekenjük vele a húst. Borssal beszórjuk (sót nem teszünk rá!). Szorosan fóliába tekerjük és hűtőben érleljük (nálam ez 4 nap volt).
Sütés előtt a húst kivesszük a hűtőből, de nem csomagoljuk ki. Szobahőmérsékleten így hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Egy serpenyőt felforrósítunk. Kicsomagoljuk a szoba hőmérsékletű húst, megsózzuk és a forró serpenyőbe tesszük. Minden oldalát 3-3 percig pirítjuk erős lángon, hogy kérget kapjon.
Ekkor átrakjuk egy tepsibe és mellétesszük a vargányát.
A serpenyőbe (amiben lepirítottuk a húst) beleöntjük a bort, felforraljuk, majd ráöntjük a húsra.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percet sütjük. Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből és takarjuk le alufóliával. Így pihentessük kb. negyed órát, majd szeleteljük. A közepe nekem enyhén rózsaszínű lett.