Pikáns marhahátszín egyben sütve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg marha hátszín
  • 1 ek mustár
  • bors
  • steak fűszerkeverék
  • néhány szelet szárított vargánya gomba
  • 1 dl jó minőségű vörös bor
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla.

A mustárt az olajjal kikeverjük és jól bekenjük vele a húst. Borssal beszórjuk (sót nem teszünk rá!). Szorosan fóliába tekerjük és hűtőben érleljük (nálam ez 4 nap volt).

Sütés előtt a húst kivesszük a hűtőből, de nem csomagoljuk ki. Szobahőmérsékleten így hagyjuk pihenni legalább fél órát.

Egy serpenyőt felforrósítunk. Kicsomagoljuk a szoba hőmérsékletű húst, megsózzuk és a forró serpenyőbe tesszük. Minden oldalát 3-3 percig pirítjuk erős lángon, hogy kérget kapjon.

Ekkor átrakjuk egy tepsibe és mellétesszük a vargányát.

A serpenyőbe (amiben lepirítottuk a húst) beleöntjük a bort, felforraljuk, majd ráöntjük a húsra.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percet sütjük. Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből és takarjuk le alufóliával. Így pihentessük kb. negyed órát, majd szeleteljük. A közepe nekem enyhén rózsaszínű lett.

Tipp:

Ha megnyomkodjuk a hús felszínét, érezzük milyen sülési állapotban van. Nem  szabad beleszúrni semmit a húsba, mert elfolyik a finom leve.