Marhatokány gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 0,5 dl konyak
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 30 dkg kacsamáj
- 50 dkg gomba
- 30 dkg zöldborsó
- őrölt bors
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Kuktában megdinszteljük zsiradékon a szeletekre vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
A húst (lapocka, comb vagy nyak) csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, megszórjuk borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel, ráöntjük a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.
Sózzuk, ráöntjük a bort és lecsukjuk a kukta fedelét. A fütyüléstől számítva 40 percig főzzük, majd ha eltelt az idő, kinyitjuk a kuktát.
A gombát és a májat nagyobb darabokra aprítjuk és a zöldborsóval együtt a húshoz adjuk. Óvatosan elkeverjük, hogy a húst ne törjük, ha szükséges sózzuk és fűszerezzük, majd újból lezárjuk a kuktát.
Fütyüléstől számítva 10 percig főzzük. (Természetesen ha nincs kuktánk, sima edényben is elkészíthető.)
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »