Marhatokány gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 0,5 dl konyak
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 30 dkg kacsamáj
- 50 dkg gomba
- 30 dkg zöldborsó
- őrölt bors
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Kuktában megdinszteljük zsiradékon a szeletekre vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
A húst (lapocka, comb vagy nyak) csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, megszórjuk borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel, ráöntjük a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.
Sózzuk, ráöntjük a bort és lecsukjuk a kukta fedelét. A fütyüléstől számítva 40 percig főzzük, majd ha eltelt az idő, kinyitjuk a kuktát.
A gombát és a májat nagyobb darabokra aprítjuk és a zöldborsóval együtt a húshoz adjuk. Óvatosan elkeverjük, hogy a húst ne törjük, ha szükséges sózzuk és fűszerezzük, majd újból lezárjuk a kuktát.
Fütyüléstől számítva 10 percig főzzük. (Természetesen ha nincs kuktánk, sima edényben is elkészíthető.)
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »