Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhatokány gazdagon recept

Marhatokány gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg marhahús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • 0,5 dl konyak
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk borsikafű
    • 30 dkg kacsamáj
    • 50 dkg gomba
    • 30 dkg zöldborsó
    • őrölt bors
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Kuktában megdinszteljük zsiradékon a szeletekre vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Marhatokány gazdagon 002

    A húst (lapocka, comb vagy nyak) csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, megszórjuk borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel, ráöntjük a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.

    Sózzuk, ráöntjük a bort és lecsukjuk a kukta fedelét. A fütyüléstől számítva 40 percig főzzük, majd ha eltelt az idő, kinyitjuk a kuktát.

    Marhatokány gazdagon 005

    A gombát és a májat nagyobb darabokra aprítjuk és a zöldborsóval együtt a húshoz adjuk. Óvatosan elkeverjük, hogy a húst ne törjük, ha szükséges sózzuk és fűszerezzük, majd újból lezárjuk a kuktát.

    Fütyüléstől számítva 10 percig főzzük. (Természetesen ha nincs kuktánk, sima edényben is elkészíthető.)

    Marhatokány gazdagon 016

    Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá