Hozzávalók:
Elkészítése:
Kuktában megdinszteljük zsiradékon a szeletekre vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
A húst (lapocka, comb vagy nyak) csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, megszórjuk borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel, ráöntjük a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.
Sózzuk, ráöntjük a bort és lecsukjuk a kukta fedelét. A fütyüléstől számítva 40 percig főzzük, majd ha eltelt az idő, kinyitjuk a kuktát.
A gombát és a májat nagyobb darabokra aprítjuk és a zöldborsóval együtt a húshoz adjuk. Óvatosan elkeverjük, hogy a húst ne törjük, ha szükséges sózzuk és fűszerezzük, majd újból lezárjuk a kuktát.
Fütyüléstől számítva 10 percig főzzük. (Természetesen ha nincs kuktánk, sima edényben is elkészíthető.)
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük.