Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok tejszínes gombamártással recept

Húsgombócok tejszínes gombamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A körethez és a mártáshoz:

    • 30 dkg spagetti
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • szerecsendió
    • parmezán reszelve
    • 15 dkg szarvasgomba krém
    • 1 kevés frissen őrölt bors

    A gombóchoz:

    • 40 dkg darált marhahús
    • 1 kisebb gerezd fokhagyma reszelve
    • 3 ek főzőtejszín
    • citrombors
    • kakukkfű
    • 2 ek panko morzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A húshoz keverjük a morzsát, tojást, fokhagymát és a fűszereket.

    A spagettit lobogó vízben kb 10 perc alatt főzzük al dentéra avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van.

    Vizes kézzel gombócokat formálunk a húsos masszából. Lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.

    Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet, majd egy külön edényben vajat hevítünk, beleöntjük a tésztát, majd összerázzuk. Kóstoljuk meg, szükséges-e tovább ízesíteni.

    A tejszínnel keverjük el a szarvasgombakrémet, ízestjük szerecsendióval, borssal. Lassú tűzön kevergetve főzzük fel, majd reszeljük bele a parmezánt. Sűrűre főzzük (elég kevés idő kell neki).

    A húsgombócokat süssük ki egy serpenyőben kevés zsiradékon, szép pirosra, majd itassuk le egy papíron. Szedjük tálra a tésztát és a gombócokat, majd a mártással öntsük nyakon.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá