Hozzávalók:
A körethez és a mártáshoz:
A gombóchoz:
Elkészítése:
A húshoz keverjük a morzsát, tojást, fokhagymát és a fűszereket.
A spagettit lobogó vízben kb 10 perc alatt főzzük al dentéra avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van.
Vizes kézzel gombócokat formálunk a húsos masszából. Lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.
Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet, majd egy külön edényben vajat hevítünk, beleöntjük a tésztát, majd összerázzuk. Kóstoljuk meg, szükséges-e tovább ízesíteni.
A tejszínnel keverjük el a szarvasgombakrémet, ízestjük szerecsendióval, borssal. Lassú tűzön kevergetve főzzük fel, majd reszeljük bele a parmezánt. Sűrűre főzzük (elég kevés idő kell neki).
A húsgombócokat süssük ki egy serpenyőben kevés zsiradékon, szép pirosra, majd itassuk le egy papíron. Szedjük tálra a tésztát és a gombócokat, majd a mártással öntsük nyakon.
Jó étvágyat!