Húsgombócok tejszínes gombamártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A körethez és a mártáshoz:

  • 30 dkg spagetti
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • parmezán reszelve
  • 15 dkg szarvasgomba krém
  • 1 kevés frissen őrölt bors

A gombóchoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 ek főzőtejszín
  • citrombors
  • kakukkfű
  • 2 ek panko morzsa
  • 1 tojás

Elkészítése:

A húshoz keverjük a morzsát, tojást, fokhagymát és a fűszereket.

A spagettit lobogó vízben kb 10 perc alatt főzzük al dentéra avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van.

Vizes kézzel gombócokat formálunk a húsos masszából. Lisztbe forgatjuk, majd félretesszük.

Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet, majd egy külön edényben vajat hevítünk, beleöntjük a tésztát, majd összerázzuk. Kóstoljuk meg, szükséges-e tovább ízesíteni.

A tejszínnel keverjük el a szarvasgombakrémet, ízestjük szerecsendióval, borssal. Lassú tűzön kevergetve főzzük fel, majd reszeljük bele a parmezánt. Sűrűre főzzük (elég kevés idő kell neki).

A húsgombócokat süssük ki egy serpenyőben kevés zsiradékon, szép pirosra, majd itassuk le egy papíron. Szedjük tálra a tésztát és a gombócokat, majd a mártással öntsük nyakon.

Jó étvágyat!