Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás rostélyos recept

Hagymás rostélyos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet marharostélyos vagy hátszín

    A pácoláshoz:

    • 4 ek. mustár
    • őrölt fekete bors
    • steak fűszerkeverék
    • étolaj

    A sült hagymához:

    • 8 fej vöröshagyma
    • finom liszt
    • étolaj

    Előkészítés: A húsról leszedjük a hártyákat és a felesleges zsírt. Enyhén kiklopfoljuk, a kés hegyével több helyen megütögetjük. /lehetnek benne inak, amit nem látunk, de sütés közben összerántják a húst/ A szeleteket bedörzsöljük őrölt borssal, steak fűszerrel és bekenjük mustárral. Sózni csak sütés előtt fogjuk. Egy tálba tesszük a szeleteket és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.

    Elkészítés: A hús mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. A hagymát belisztezzük, majd szűrőbe tesszük és lerázzuk róla a felesleget. Bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük. A lényeg, hogy az olajat leitassuk róla, így ropogós marad. A húst a sült hagymával és sült burgonyával tálalom.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá