Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás marhapecsenye recept

Fokhagymás marhapecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • személyenként 2 szelet marha rostélyos vagy felsál
    • 10 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 1 ek zsír
    • pirospaprika
    • liszt

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

    Kevés zsiradékon a hús mindkét oldalára kérget sütünk, majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Puhára pároljuk.

    Amikor a hús megpuhult, a hússzeleteket kivesszük.

    Egy edényben kevés zsiradékot melegítünk. Az apróra vagy szeletekre vágott fokhagymát átsütjük, majd meghintjük kevés pirospaprikával, visszatesszük a húst és 1 dl vizet öntünk alá. Az egészet zsírjára sütjük a hússal együtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá