Fokhagymás marhapecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fokhagymás marhapecsenye

Hozzávalók:

  • személyenként 2 szelet marha rostélyos vagy felsál
  • 10 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek zsír
  • pirospaprika
  • liszt

Elkészítése:

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

Kevés zsiradékon a hús mindkét oldalára kérget sütünk, majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, a hússzeleteket kivesszük.

Egy edényben kevés zsiradékot melegítünk. Az apróra vagy szeletekre vágott fokhagymát átsütjük, majd meghintjük kevés pirospaprikával, visszatesszük a húst és 1 dl vizet öntünk alá. Az egészet zsírjára sütjük a hússal együtt.