Fasírt pogácsa marhahúsból, burgonyapürével recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált marhahús
- 2 zsemle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- tej az áztatáshoz
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Burgonyapüréhez:
- 70 dkg burgonya
- 1 ek margarin
- 2 dl tej
Elkészítése:
Fasírt készítése:
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a tojást, a lereszelt, vagy apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összegyúrjuk.
A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt, lassú tűznél süssük ki a fasírtokat.
Burgonyapüré készítése:
A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát leszűrjük, összetörjük és a margarinnal, valamint a tejjel jól kikeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »