Fasírt pogácsa marhahúsból, burgonyapürével recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg darált marhahús
- 2 zsemle
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- tej az áztatáshoz
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Burgonyapüréhez:
- 70 dkg burgonya
- 1 ek margarin
- 2 dl tej
Elkészítése:
Fasírt készítése:
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a tojást, a lereszelt, vagy apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összegyúrjuk.
A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt, lassú tűznél süssük ki a fasírtokat.
Burgonyapüré készítése:
A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát leszűrjük, összetörjük és a margarinnal, valamint a tejjel jól kikeverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.