Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt pogácsa marhahúsból, burgonyapürével recept

Fasírt pogácsa marhahúsból, burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált marhahús
    • 2 zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes vöröshagyma reszelve
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • tej az áztatáshoz
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Burgonyapüréhez:

    • 70 dkg burgonya
    • 1 ek margarin
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    Fasírt készítése:

    A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a tojást, a lereszelt, vagy apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összegyúrjuk.

    A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt, lassú tűznél süssük ki a fasírtokat.

    Burgonyapüré készítése:

     

    A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát leszűrjük, összetörjük és a margarinnal, valamint a tejjel jól kikeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá