Fasírt pogácsa marhahúsból, burgonyapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • tej az áztatáshoz
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Burgonyapüréhez:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 ek margarin
  • 2 dl tej

Elkészítése:

Fasírt készítése:

A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a tojást, a lereszelt, vagy apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összegyúrjuk.

A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt, lassú tűznél süssük ki a fasírtokat.

Burgonyapüré készítése:

 

A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát leszűrjük, összetörjük és a margarinnal, valamint a tejjel jól kikeverjük.