Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsos tokány recept

Borsos tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg marhahús (lapocka, comb vagy nyak)
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 2 ek borsikafű
    • 0.5 dl konyak
    • 2 dl vörösbor
    • 2 pohár tejföl
    • 1 ek keményítő
    • 1 ízlés szerint só

    Elkészítése:

    Kuktában megdinsztelem a zsíron a kockára vágott vöröshagymát.

    Borsos tokány 004

    A húst (lapocka, comb vagy nyak a legalkalmasabb) csíkokra vágom, ügyelve arra, hogy a rostokra merőlegesek legyenek a csíkok.

    Ráteszem a hagymára, megszórom borssal, borsikafűvel, ráöntöm a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítom.

    A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.

    Ezt követően sózom, ráöntöm a bor felét és lecsukom a kukta fedelét.  A fütyüléstől számított, 40 percig főzöm, ha eltelt az idő, kinyitom a kuktát.

    Borsos tokány 006

    Összekeverem a tejfölt a keményítőt és a maradék bort, majd egy kevés forró szafttal, simára keverem és beleöntöm a kuktába.

    Borsos tokány 007

    Óvatosan elkeverem, hogy a húst ne törjem és az első forrásig főzöm.

    Köret tipp:

    Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá