Borsos tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1.5 kg marhahús (lapocka, comb vagy nyak)
- 3 fej vöröshagyma
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 ek borsikafű
- 0.5 dl konyak
- 2 dl vörösbor
- 2 pohár tejföl
- 1 ek keményítő
- 1 ízlés szerint só
Elkészítése:
Kuktában megdinsztelem a zsíron a kockára vágott vöröshagymát.
A húst (lapocka, comb vagy nyak a legalkalmasabb) csíkokra vágom, ügyelve arra, hogy a rostokra merőlegesek legyenek a csíkok.
Ráteszem a hagymára, megszórom borssal, borsikafűvel, ráöntöm a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítom.
A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.
Ezt követően sózom, ráöntöm a bor felét és lecsukom a kukta fedelét. A fütyüléstől számított, 40 percig főzöm, ha eltelt az idő, kinyitom a kuktát.
Összekeverem a tejfölt a keményítőt és a maradék bort, majd egy kevés forró szafttal, simára keverem és beleöntöm a kuktába.
Óvatosan elkeverem, hogy a húst ne törjem és az első forrásig főzöm.
Köret tipp:
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »