Hozzávalók:
Elkészítése:
Kuktában megdinsztelem a zsíron a kockára vágott vöröshagymát.
A húst (lapocka, comb vagy nyak a legalkalmasabb) csíkokra vágom, ügyelve arra, hogy a rostokra merőlegesek legyenek a csíkok.
Ráteszem a hagymára, megszórom borssal, borsikafűvel, ráöntöm a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítom.
A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.
Ezt követően sózom, ráöntöm a bor felét és lecsukom a kukta fedelét. A fütyüléstől számított, 40 percig főzöm, ha eltelt az idő, kinyitom a kuktát.
Összekeverem a tejfölt a keményítőt és a maradék bort, majd egy kevés forró szafttal, simára keverem és beleöntöm a kuktába.
Óvatosan elkeverem, hogy a húst ne törjem és az első forrásig főzöm.
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.