Borjúpaprikás házias galuskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg borjúcomb
- 5 dkg zsír
- 5 dl csontlé
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 ek édes nemes fűszerpaprika
- só
- 1 ek liszt
- 2 ek tejföl
Galuska:
- 30 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- só
Elkészítése:
A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockákra vágjuk. Zsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
Húsalaplével, vagy csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat. Sóval ízesítjük, és lassan párolni kezdjük.
Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz fehér borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.)
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk a pörköltet vele.
Tálaláskor tejfölpöttyökkel és paprikás zsírral díszítjük, illetve petrezselyemzölddel koronázzuk. Házi készítésű galuskával tálaljuk.
A galuskát a leírtakból kikeverjük, majd deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő, sós vízbe. Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le, és szedjük olvasztott vajra.
A borjúpaprikás házias galuskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 9 g