Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borjúpaprikás házias galuskával recept

Borjúpaprikás házias galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg borjúcomb
    • 5 dkg zsír
    • 5 dl csontlé
    • 1 vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 1 ek édes nemes fűszerpaprika
    • 1 ek liszt
    • 2 ek tejföl

    Galuska:

    • 30 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl

    Elkészítése:

    A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockákra vágjuk. Zsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

    Húsalaplével, vagy csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat. Sóval ízesítjük, és lassan párolni kezdjük.

    Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz fehér borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.)

    Amikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk a pörköltet vele.

    Tálaláskor tejfölpöttyökkel és paprikás zsírral díszítjük, illetve petrezselyemzölddel koronázzuk. Házi készítésű galuskával tálaljuk.

    A galuskát a leírtakból kikeverjük, majd deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő, sós vízbe. Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le, és szedjük olvasztott vajra.

     

    A borjúpaprikás házias galuskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 165 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá