Hozzávalók:
Galuska:
Elkészítése:
A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockákra vágjuk. Zsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
Húsalaplével, vagy csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat. Sóval ízesítjük, és lassan párolni kezdjük.
Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz fehér borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.)
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk a pörköltet vele.
Tálaláskor tejfölpöttyökkel és paprikás zsírral díszítjük, illetve petrezselyemzölddel koronázzuk. Házi készítésű galuskával tálaljuk.
A galuskát a leírtakból kikeverjük, majd deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő, sós vízbe. Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le, és szedjük olvasztott vajra.