Bécsi szelet recept
Hozzávalók:
- 8 szelet borjúhús
- tej
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só
- 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk vékonyra, majd enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.
2-3 óra múlva kivesszük a pácból, leitatjuk róla a páclevet.
Mindkét oldalát megsózzuk és a megszokott módon panírozzuk: lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben megforgatva.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve kirántjuk.
Konyharuhára vagy papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölös olajat.
Vajas krumplipürével és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









