Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi szelet recept

Bécsi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet borjúhús
    • tej
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 4-5 ek liszt
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 ek zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez
    • 1 citrom a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk vékonyra, majd enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.

    2-3 óra múlva kivesszük a pácból, leitatjuk róla a páclevet.

    Mindkét oldalát megsózzuk és a megszokott módon panírozzuk: lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben megforgatva.

    Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve kirántjuk.

    Konyharuhára vagy papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölös olajat.

    Vajas krumplipürével és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá