Bécsi szelet recept

Hozzávalók:
- 8 szelet borjúhús
- tej
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só
- 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk vékonyra, majd enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.
2-3 óra múlva kivesszük a pácból, leitatjuk róla a páclevet.
Mindkét oldalát megsózzuk és a megszokott módon panírozzuk: lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben megforgatva.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve kirántjuk.
Konyharuhára vagy papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölös olajat.
Vajas krumplipürével és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »