Bécsi szelet recept
Hozzávalók:
- 8 szelet borjúhús
- tej
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só
- 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk vékonyra, majd enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.
2-3 óra múlva kivesszük a pácból, leitatjuk róla a páclevet.
Mindkét oldalát megsózzuk és a megszokott módon panírozzuk: lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben megforgatva.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve kirántjuk.
Konyharuhára vagy papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölös olajat.
Vajas krumplipürével és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









