Bécsi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet borjúhús
  • tej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek liszt
  • 2-3 tojás
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1 citrom a tálaláshoz

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk vékonyra, majd enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.

2-3 óra múlva kivesszük a pácból, leitatjuk róla a páclevet.

Mindkét oldalát megsózzuk és a megszokott módon panírozzuk: lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben megforgatva.

Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve kirántjuk.

Konyharuhára vagy papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölös olajat.

Vajas krumplipürével és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.