Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Au Jus szendvics recept

Au Jus szendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 0,9 kg marhahús
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 3 liter marhahúsleves
  • 3 liter francia hagymakrém leves
  • 4 francia bagett
  • 130 g vaj
  • 1 doboz sör (elhagyható)
  • őrölt feketebors

Elkészítése:

A kenyeret kivéve az összes összetevőt egy nagy tálba öntöm, elkeverem és kb. 6 órán át főzöm. A sör ízlés szerint elhagyható belőle. Amint a hús megpuhul, leveszem a tűzhelyről.

Egy friss francia bagettet hosszában kettévágott és a felszeletelt hússal megpakolom. A kész szendvicset kis időre megmártom a főzőedényben lévő szaftba, vagy a szaftot egy kis edényben szervírozom a szendvics mellé.

Tipp:

Az Au jus szendvicset Los Angelesben találták fel az 1900-as évek elején. A legenda szerint egy rendőr marhahúsos szendvicset rendelt, de az véletlenül beleesett a szószos edénybe. A rendőrnek annyira ízlett a szaftos szendvics, hogy másnak már a kollégái is sorban álltak érte.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá