Zöldségleves csirkehússal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkehús
- 2 ek zsír
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zellergumó
- 30 dkg zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek ételízesítő (házi)
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 ek rétesliszt
- só
- 1 tk lestyán
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a felaprított zöldségeket, a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát. Megszórom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és felöntöm 3 l vízzel. Beleteszem a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.
Sózom, felforralom, és lassan addig főzöm, míg minden megpuhul benne.
A megfőtt húsokat kiszedem, és külön tányéron tálalom.
A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarok, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom egy kiskanállal.
5 perc lassú forralás után beleszórom a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.