Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldségleves csirkehússal recept

Zöldségleves csirkehússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkehús
    • 2 ek zsír
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zellergumó
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 ek ételízesítő (házi)
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 ek rétesliszt
    • 1 tk lestyán

    Elkészítése:

    A zsíron megdinsztelem a felaprított zöldségeket, a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát. Megszórom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és felöntöm 3 l vízzel.  Beleteszem a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.

    Sózom, felforralom, és lassan addig főzöm, míg minden megpuhul benne.

    A megfőtt húsokat kiszedem, és külön tányéron tálalom.

    A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarok, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom egy kiskanállal.
    5 perc lassú forralás után beleszórom a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá