Zöldségleves csirkehússal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkehús
  • 2 ek zsír
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zellergumó
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő (házi)
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4-5 ek rétesliszt
  • 1 tk lestyán

Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a felaprított zöldségeket, a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát. Megszórom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, és felöntöm 3 l vízzel.  Beleteszem a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.

Sózom, felforralom, és lassan addig főzöm, míg minden megpuhul benne.

A megfőtt húsokat kiszedem, és külön tányéron tálalom.

A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarok, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom egy kiskanállal.
5 perc lassú forralás után beleszórom a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetem.