Zöldséges sárgaborsóleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgaborsó
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2-3 krumpli
- 1 cs újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk ételízesítő
- 10 dkg császárszalonna
- 1 tk zsír
- 1,5-2 l víz
Elkészítése:
A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, adjuk hozzá a zsírt, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre a tálalásig.
Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, majd a visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, majd félig lefedve az edényt pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az alaposan megmosott és lecsepegtetett sárgaborsót, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, míg a sárgaborsó félig megpuhul (a sárgaborsót érdemes több vízben átmosni, akkor nem fog habosodni főzés közben).
Ekkor adjuk hozzá a felkockázott krumplit, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük készre a levest.
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával és úgy kínáljuk.